"Segítsünk közösen" Önnek nem kerül semmiben nekik viszont nagy segítség!

Bacskó Tamás 

Az egyik kedvezményezettünk (végtag nélküli)

                                        Támogatója: Bionikus Mozgásszervi Alapítvány 

Bacskó Tamás vagyok, 27 éves. Egy szabolcs-szatmár-bereg megyei faluban, Szamosszegen lakom a szüleimmel. A családom már régóta gazdálkodik. Szeretném folytatni a gazdálkodást, ezért mezőgazdasági középiskolába jártam, majd a Nyíregyházi Főiskolán mezőgazdasági mérnökként végeztem. Ezután elkezdtem építeni a saját gazdaságomat, alma termesztéssel és mellette méhészkedéssel is foglalkozom. Ezen a területen képzelem el a jövőmet, a megélhetésemet.
Sajnálatos módon azonban 2017 szeptemberében baleset ért munkavégzés közben. Kukorica betakarításkor a csőtörő gép berántotta a bal kézfejemet, amit sajnos nem tudtak megmenteni, így amputálni kellett. Néhány napot töltöttem kórházban, aztán másfél hónapba telt, míg begyógyult a seb. Hetente kellett kötözésre és kontrollra utaznom a nyíregyházi kórházba. Ez idő alatt segítségére szorultam, pl. öltözködés, tisztálkodás terén. Ez megoldható volt a szüleim által, de szeretnék hamarosan elköltözni és saját családot alapítani. Ehhez nélkülözhetetlen, hogy el tudjam magamat látni.
Már lábadozás közben kutattam a lehetőségeket hogyan élhetnék újra teljes életet. Több hónap keresés és különféle protézis kipróbálása után a Bebionic alkarprotézist találtam a legmegfelelőbbnek, melynek segítségével remélhetőleg újra tudom majd használni mindkét kezemet. Úgy látom, hogy ennek az eszköznek a segítségével könnyebbé válnának a mindennapi alapvető tevékenységek, mint például cipő bekötése, cipzár felhúzása. Emellett a munkámhoz is létfontosságú lenne mindkét kéz, mint különböző tárgyak felemelése, megtartása és cipelése (vödör, láda) miatt. Autó és traktor vezetéséhez is szükségem van a protézisre. Ez az alkarprotézis a finom mozgásokra is alkalmas, melyeket jelenleg nem tudok megtenni, pl. kulcsfogás, gombnyomás, csavarok fogása.

Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet

A második kedvezményezettünk (gyerekek)

                                      Támogatója: Mindenki Egyenlő Esélyéért Egyesület  

A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány 

A harmadik kedvezményezettünk

                                               Támogatója: Bionikus Mozgásszervi Alapítvány, Mindenki Egyenlő Esélyéért Egyesület 

Tánczos Mihály 

A negyedik kedvezményezettünk (alvási nehézségek)

                           Támogatója: Mindenki Egyenlő Esélyéért Egyesület

Tánczos Mihálynak hívnak, 33 éves vagyok. Édesanyám óvónő volt, édesapám sportember volt. Életem folyamán amit lehetett mindent elértem, mint tanulmányi mint sportügyileg. 2002 február hónapban megállapították, mikor édesanyám meghalt, hogy 10 darab vastagbél fekélyem van(colitis ulcerosa). Az utóbbi 4 évben súlyos alvási apnoe - ban szenvedek, mely korlátozza, mind a munkában, mind a mindennapi élethez alakuló viszonyomat. Ezért kérem minden olyan ember segítségét, aki át tudja érezni mindennapi félelmeimet. Előre is köszönök minden segítséget, nagyon jól esik és örülök hogy vannak még jó emberek. De a lényeg a lényeg, hogy lenne egy gép mely az életemet jobbá tenné,mert ha nem sikerül stroke-ot is kaphatok.