"Segítsünk közösen" Önnek nem kerül semmiben nekik viszont nagy segítség!

Bacskó Tamás 

Az egyik kedvezményezettünk (végtag nélküli)

                                        Támogatója: Bionikus Mozgásszervi Alapítvány 

Bacskó Tamás vagyok, 27 éves. Egy szabolcs-szatmár-bereg megyei faluban, Szamosszegen lakom a szüleimmel. A családom már régóta gazdálkodik. Szeretném folytatni a gazdálkodást, ezért mezőgazdasági középiskolába jártam, majd a Nyíregyházi Főiskolán mezőgazdasági mérnökként végeztem. Ezután elkezdtem építeni a saját gazdaságomat, alma termesztéssel és mellette méhészkedéssel is foglalkozom. Ezen a területen képzelem el a jövőmet, a megélhetésemet.
Sajnálatos módon azonban 2017 szeptemberében baleset ért munkavégzés közben. Kukorica betakarításkor a csőtörő gép berántotta a bal kézfejemet, amit sajnos nem tudtak megmenteni, így amputálni kellett. Néhány napot töltöttem kórházban, aztán másfél hónapba telt, míg begyógyult a seb. Hetente kellett kötözésre és kontrollra utaznom a nyíregyházi kórházba. Ez idő alatt segítségére szorultam, pl. öltözködés, tisztálkodás terén. Ez megoldható volt a szüleim által, de szeretnék hamarosan elköltözni és saját családot alapítani. Ehhez nélkülözhetetlen, hogy el tudjam magamat látni.
Már lábadozás közben kutattam a lehetőségeket hogyan élhetnék újra teljes életet. Több hónap keresés és különféle protézis kipróbálása után a Bebionic alkarprotézist találtam a legmegfelelőbbnek, melynek segítségével remélhetőleg újra tudom majd használni mindkét kezemet. Úgy látom, hogy ennek az eszköznek a segítségével könnyebbé válnának a mindennapi alapvető tevékenységek, mint például cipő bekötése, cipzár felhúzása. Emellett a munkámhoz is létfontosságú lenne mindkét kéz, mint különböző tárgyak felemelése, megtartása és cipelése (vödör, láda) miatt. Autó és traktor vezetéséhez is szükségem van a protézisre. Ez az alkarprotézis a finom mozgásokra is alkalmas, melyeket jelenleg nem tudok megtenni, pl. kulcsfogás, gombnyomás, csavarok fogása.

Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet

A második kedvezményezettünk (gyerekek)

                                      Támogatója: Mindenki Egyenlő Esélyéért Egyesület  

A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány 

A harmadik kedvezményezettünk

                                               Támogatója: Bionikus Mozgásszervi Alapítvány, Mindenki Egyenlő Esélyéért Egyesület, Gyaliman Kft.  

Tánczos Mihály 

A negyedik kedvezményezettünk (alvási nehézségek)

                           Támogatója: Mindenki Egyenlő Esélyéért Egyesület és a Gyaliman Kft.

Tánczos Mihálynak hívnak 33 éves vagyok Budapesten lakom . 4 éve nem tudok aludni. Súlyos alvási apnoe - ban szenvedek. Ami az egész életemre kihat. Fáradt vagyok ezért nem tudok rendesen munkát vállalni .